Ellok litt Ub - Perl

Det här loket köpte jag på Tradera, det var annonserat som 'påbörjad byggsats'. När det dök upp i brevlådan kunde jag förvånat konstatera att det var nära nog färdigbyggt, att de lödningar som gjorts var ofattbart snyggt gjorda och att byggaren hade hittat på en hel del egna lösningar som fungerar väldigt bra.

Exempelvis finns färdiga små kretskort med lysdioder att montera (med presspassning!) i huvarna, taket sitter fäst med hjälp av fosforbronsbleck som passar i slitsar mellan hyttsidorna och innerväggarna(!). Dessutom har hytten inredning med reglage och mätare - jag behöver bättre glasögon för att se om mätarna fungerar...

Det känns som ett ansvar att inte förstöra det här arbetet med klumpiga egna påhitt. Emellertid var det inte så enkelt att få till det med dekoder, belysning osv. Av nån anledning var hela klabbet fodrat med tunna aluminiumplåtar som stal dyrbart utrymme under huvarna. Eftersom hytten inte finns tillgänglig som dekoderutrymme blir det väldigt trångt under huvarna. De första 250 försöken att få allt att funka misslyckades också... Förmodligen kom nån tråd i kläm och störde drivningen. Antar jag.

I skrivande stund lutar jag åt att strunta i belysningen i alla fall i bakre strålkastarna, skruva ihop loket och låta det gå hur illa det vill.