"Hotell" från Teknik för alla hobbytjänst

För länge, länge sen fanns en tidskrift som hette Teknik för Alla. En sorts föregångare till Allt om Hobby kanske man skulle kunna säga. De drev även nånting de kallade TfAs Hobbytjänst som bland annat tillverkade och sålde husbyggsatser. Och då bland annat det här huset som de tänkte skulle bli ett hotell.
 

Jag är lycklig innehavare till ett antal av deras byggsatser och tänkte först inte bygga nån av dem men sen kom jag på att det vore trist att inte försöka sig på åtminstone ett av dem. Eftersom jag har tre hotell var det väl lämpligt att börja där. Byggsatsen, i skala 1/100 enligt TfAs instruktionsblad, består av färgad kartong kompletterad med fönster med målade/tryckta fönsterramar och ett par balsaklotsar som ska filas till skorstenar.

Utan större åthävor limmade jag ihop det hela, kompletterade bara med balkonger, gardiner och innerväggar. Taket borde kanske ersättas med nåt annat än den målade kartongbit TfA skickade med men det bryr jag mig inte om.

Däremot bestämde jag mig för att sätta dit skyltar för de verksamheter jag bestämde mig för, en bank, en tobaksaffär och Posten. Dessutom behövde jag få dit hängrännor och stuprör för att i någon mån dölja hörnen som var lite råddiga.