Biltransportvagnar

Lima sålde en biltransportvagn för många år sen, gul och märkt som en av Skandiatransports vagnar. Den är fortfarande rätt vanlig och brukar gå för runt hundralappen på Tradera. Den ÄR en snygg vagn även om de medföljande bilarna gör att det hela ser ut som...ja, skit helt enkelt. Men bort med dem så har man en rätt bra råvara till en riktigt fin vagn.

En liten kul grej är att Limavagnarna aldrig varit gula som Skandiatransportvagnar. Den variant av biltransportvagnar som Roco tillverkade (väldigt snygga, och kostar som 6-7 Limavagnar...) var gula, Roco har gjort sin hemläxa. Men Limavagnarna kom inte till Sverige och Skandiatransport förrän efter att Skandia... bytt till ett grönt färgschema. Så de HAR funnits som Skandiatransportvagnar, men gröna!

Efter att ha sålt två av mina många vagnar för ynkliga pengar tänkte jag istället försöka göra nåt bra av de sex jag hade kvar. Förutom att byta ut de hemska bilarna mot nåt vettigare då alltså. Lite grön färg och ny märkning borde göra susen tänkte jag. På samma gång gjorde jag detsamma med en Jouef-vagn av samma typ som Roco-vagnarna.