ellok litt Mg 618 - hobbyteknik

Tillgången till den här etsplåten är numer strypt men den som vill bygga ett eget Mg-lok hänvisas med varm hand till 'ByggSvenskt' eller VVA som båda har tagit fram byggsatser till den här läckerbiten.
 
Utgångsmaterialet till Mg 618 ser ut så här. Ett Brimalmdriv (det äldre, alltså inte ett löst driv av den modell som sitter under Brimalms färdiga Mg-lok) och gjutdelar från Hvst21.
 

Bygget av det här loket blir följaktligen lite annorlunda än Mg 611 eftersom en del delar är dramatiskt annorlunda. Bland annat kommer boggiesidorna som separata gjutningar, dessutom ska de byggas upp på tråd och gjutdelar. Man kan misstänka att de blir imponerande väldetaljerade, om jag bara kan få till ett snyggt bygge.

 
Huvarna ska bockas till och lödas fast på fronten. Jag lödde först dit gångbordets två skikt för att få huvarna i rätt läge.

Därefter var det inga problem att löda fast huvarna. Det var också betydligt lättare att få en snygg anslutning mellan huven och fronten med de etsade huvarna än de gjutna på Mg 611. På samma sätt som på 611:an löddes jalusierna på plats, sen kom luckorna på huvsidorna och den stora luckan på ena korgsidan på plats också.

Efter att ha kollat (noga!) att korgen hamnar på rätt höjd lödde jag fast vinklar på korgens insida som gör att den kan vila mot underredet. Jag lutar åt att borra hål och montera skruv/mutter för att kunna skruva fast korgen, man har i det här skedet inte funderat mer än så.