Den här modulen byggdes i all hast för att uppfylla ett löfte inför MMM-körningen på Tekniska Museet våren 2008. Hur jag byggde landskapet finns beskrivet på sidan om...ja, just det, hur jag bygger landskap.
 
Inspirationen till modulen, temat om man så vill, är hämtad från en f.d. militär lastplats någonstans i Sverige. I min tappning är den ännu inte f.d. utan utrustad med en lastramp för att lasta/lossa fordon och en pumpstation för att kunna lossa tankvagnar och uppenbarligen lagra deras innehåll nånstans. Möjligen finns en av flygvapnets krigsbaser nånstans i närheten. Den som vet var vet också att hålla tand för tunga. 'En svensk tiger' som Bertil Almqvist skaldade när han samlade inspiration inför Hedenhösarna.
 
Nuförtiden är ju den svenska krigsmakten ett minne blott, så låt oss istället gotta oss åt modulens huvudattraktion, den bevakade järnvägsövergången. Den bevakas alltså av signaler enligt konstens alla regler. Nästan. Det finns signaler mot såväl järnväg som bilväg, och dessutom en uppsättning v-försignaler ('döskallar') som naturligtvis monteras upp på anslutande moduler. Hur detta är åstadkommet kan jag inte förklara, jag fick hjälp från början till slut av en kompetent kompis. Hur han gjorde berördes i en tråd på ett av våra vanligaste MJ-forum.
 
Modulen såldes hösten 2015 men dyker upp på MMM-körningar även fortsättningsvis, nu under ny regi.