Ånglok litt E2 - Jeco

Det här är, precis som E-loket (varianten utan löphjul), en av Jecos tidigare byggsatser, tillverkad i vitmetall och mässing. Jag köpte och byggde en för länge sen, när de var till salu hos MJ Hobbyexperten, se bilden nedan. Nu är det dags för nästa!

Den jag byggt tidigare är analog och jag har ingen större lust att digitalisera den utan lyckades få tag på en till byggsats på Tradera. Jag hade tänkt bygga den i stort sett utan att byta ut nånting så hjulen blir de som följer med byggsatsen, lite grövre än de jag använde på E-loket. Till byggsatsen följde också med en komplett RG4-växellåda med motor, jag använder den också, annars finns ju växellådor från HighLevel om det skulle behövas. 

När jag hade kommit så långt var det så dags för en provkörning. Tur var väl det för loket ville inte röra sig i nån högre hastighet än 15 km/h. Det duger kanske för amerikanska ilgodståg och Micke Lunds malmtåg, för mig är det för ynkligt!

Eftersom bygget så långt var hoplimmat i vissa delar var det ingen barnlek att demontera det för att komma åt att byta motor. Men jag gjorde det. Motorbyte visade sig inte ändra på gångegenskaperna ett skvatt! Bara att kolla om det behövs en ny växellåda alltså. Med koppelstängerna väldigt prydligt fastlödda var det momentet inte heller nån barnlek. Men det gick i alla fall det också. Växellådan byttes och nu verkar det som om loket ska kunna gå som ett lok ska.

Sen återstod bara att fixa till allt som förstörts under demonteringen, dekalera, mattlacka, fönstra och löda in en dekoder.

Och med det gjort...